Over ons

Liefde voor kamermuziek bracht Trio Mirach samen. Anastasia Anufrieva, Mariëtte Freijzer en Cathelijne Maat brengen in de bijzondere bezetting van fluit, cello en piano eersteklas muziek die een podium verdient. Het trio, opgericht in 2016, put uit de rijke ervaring die de musici in hun carrières hebben opgedaan. Door vakmanschap en toegewijd samenspel weet het trio zich te onderscheiden in zowel diepgang als onbevangenheid.
Het repertoire van Trio Mirach reikt van classicisme tot modern. Zo staan op het huidige programma een sprankelend werk van Haydn, het vroeg-romantische trio van Webern vol rijke melodieën, en het met klankkleuren geschilderde “Trois Aquarelles” van Gaubert.

Mirach is de naam van een ster in het sterrenbeeld Andromeda. Sterrenkundigen duiden de ster aan als Beta Andromedea: de op één na helderste ster van het sterrenbeeld.
De ster Mirach werd in het verleden wel beschouwd als “gids-ster” om drie sterrenstelsels te kunnen zien. Drie werelden die in werkelijkheid op onvoorstelbare afstand van elkaar in het heelal zweven. Drie werelden ook die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken (samenballing van miljarden afzonderlijke sterren) maar die elk een wereld op zich vormen.